8 maart 2014

Recept: Life is short, eat dessert first

Vorige week zaterdag was ik met een vriendin en we gingen boodschappen doen zonder enig idee te hebben wat we zouden gaan eten. We besloten spontaan om een soort frisse maar toch zoete trifle te maken en die is eigenlijk heel erg goed gelukt! De combinatie van citroen met vanille is verrassend lekker en het fruit en de crunchy koekjes maken het helemaal af. Dus hierbij het supersimpele en -snelle recept. :) Eigenlijk is het niet eens een recept te noemen, haha.


Dit heb je nodig (voor 5 personen)
900 g magere Franse kwark
Een scheutje citroenessence
2 zakjes vanillesuiker
Een paar biscuitjes
Een pakje diepvrieszomerfruit

Laagjes! Dat de foto scheef is moet je me dan maar vergeven.

En zo maak je het:
1. Doe het zomerfruit (maakt niet zo heel veel uit als het nog bevroren is, maar als het een beetje ontdooid is gaat het opwarmen sneller) in een steelpannetje en zet dit op een laag vuur.
2. Klop de kwark in een kom met de citroenessence en de vanillesuiker.
3. Verkruimel een aantal biscuitjes.
4. Schep een lepel gezoete kwark in de schaaltjes. Strooi hier een paar biscuitkruimeltjes overheen en bedek het met een laagje warme vruchten. Herhaal dit twee keer, maar draai bij de laatste keer de kruimels en de vruchten om. Als je de volgorde anders wilt kan dat natuurlijk ook... Als het maar laagjes zijn, haha! Dan ziet het er superleuk uit en het is ook nog eens heel erg lekker. Eet smakelijk!


Vind jij trifle er ook zo leuk uit zien?




Absolutely eat dessert first. The thing that you want 
to do the most, do that - Joss Whedon




Misschien vind je dit ook leuk: