120g havermout
400ml (amandel)melk
5 tl koek- en speculaaskruiden
2 tl kaneel
Flinke snuf zout
1 el honing
1 goed rijpe banaan
1 ei
1 tl bakpoeder
40 g rozijnen
25 g amandelschaafsel
Zo maak je ze
1. Doe de havermout in een grote kom en giet de melk erbij. Je kunt amandelmelk, hazelnotenmelk óf natuurlijk gewoon normale melk gebruiken. Voeg hier de kruiden, het zout en de honing en toe en roer goed door. Laat dit een nachtje in de koelkast staan.
2. Verwarm de volgende morgen de oven voor op 200 graden Celsius en zet stevige cupcakevormpjes klaar, het liefst in een muffinbakplaat.
3. Prak de banaan tot het een glad papje is. Roer de havermout, waar als het goed is alle melk in getrokken is, nog eens door en roer hier vervolgens de banaan en het ei doorheen. Zeef het bakpoeder erboven en roer zit samen met de rozijnen door het beslag.
4. Verdeel dit mengsel over de vormpjes en verdeel het amandelschaafsel erover als topping, zo smaakt het nog meer naar echte speculaas!
5. Zet de muffins 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze even afkoelen vóór je ze gaat eten. En dan kun je genieten van je winterontbijtje! (niet allemaal tegelijk opeten, natuurlijk - maar ik zal het ook niet doorvertellen als je het wel doet ;))
Wat is jouw favoriete Sinterklaassnoepgoed?
Heb jij een recept gemaakt van Muy Maaike? Stuur dan een foto op Twitter of via de mail, vind ik leuk!
Start every day off with a smile and
get it over with - W. C. Fields
get it over with - W. C. Fields
Misschien vind je dit ook leuk: