Dit heb je nodig (voor 3 personen)
- Zakje sla speciaal/gemengde sla (125 g) (kan eventueel ook met gewone sla)
- 500 gram voorgekookte rode bietjes (5 kleine)
- Ongeveer 400 gram linzen (groot en klein blikje)
- 2 sinaasappelen
- 3 el fetablokjes
- 50 gram cashewnoten
- 1 el balsamico-azijn
- Peterselie
Variatietip: Vervang de feta door geitenkaas.
Zo maak je het
1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.
2. Snijd de bietjes in plakjes en 1 sinaasappel in stukjes.
3. Doe de blikjes linzen (met vocht) in een steelpannetje en verwarm dit zo'n vijf minuten. Niet koken!
4. Pers de andere sinaasappel uit en meng het sap met 1 el balsamico-azijn.
5. Meng de helft van de dressing door de sla en verdeel deze over de borden. Verdeel vervolgens de plakjes biet over de sla.
6. Giet de linzen af en meng daar de rest van de dressing doorheen.
7. Verdeel de linzen, sinaasappel, feta en cashewnoten ook over de borden en knip of scheur er wat peterselie boven naar smaak. Eet smakelijk!
Eet jij veel salades in de zomer?
I'm into very colorful food, I think we eat with
our eyes first - Giada De Laurentiis
our eyes first - Giada De Laurentiis
Misschien vind je dit ook leuk: