300 gram volkorenbloem
200 milliliter water
5 gram gedroogde gist
0,5 theelepel zout
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels + 6 theelepels honing
100 gram rozijnen
1 grote rijpe banaan (of 2 kleintjes)
Pecannoten
Aan de bak!
1. Zeef de bloem boven een beslagkom en maak een kuil in het midden.
2. Gier het water in die kuil en los hier de gist en het zout in op.
3. Mix dit met de deeghaken tot alle bloem is opgenomen, maar het nog niet één geheel is.
4. Voeg op dit punt de kaneel en 2 eetlepels honing toe en mix nog even verder. Kneed het uiteindelijk met je handen tot een bal.
5. Leg een natte theedoek over de kom en laag het deeg een halfuurtje rijzen.
6. Voeg nu de rozijnen toe. Kneed deze er goed doorheen, tot ze goed verdeeld zijn.
7. Verdeel het deeg nu in zes gelijke delen en maak hier mooie bolletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
8. Leg de theedoek er weer overheen en laat het deeg nog een uur rijzen.
9. Verwarm op de helft van dat uur alvast de oven voor op 200 graden Celsius en snijd de banaan in plakjes.
10. Als de broodjes lang genoeg hebben gerezen: bestrijk elk broodje met een kleine theelepel honing, dit zorgt voor een glanslaagje en een lichte karamelsmaak. Beleg ook met een paar plakjes banaan en wat pecannoten.
11. Zet de broodjes 20 minuten in de oven.
En dan zijn ze eindelijk klaar! Het lekkerste is om ze warm te eten. :)
Maak jij weleens zelf broodjes?
It is impossible to think of any good meal, no matter how plain
or elegant, without soup or bread in it - M. F. K. Fisher
Misschien vind je dit ook leuk: