1 goed rijpe banaan
35 gram havermout
10 gram ongezoute gemengde noten
200 gram magere kwark
1 theelepel honing
1 ei
125 gram (diepvries)aardbeien
1 eetlepel yoghurt
Bakvormpje van 12 centimeter doorsnede, te koop bij onder andere de Xenos en de Makro
Aan de slag!
1. Maak het taartje de avond van tevoren. Verwarm de oven voor opo 180 graden Celsius.
2. Prak een halve banaan tot het echt een soort papje is en roer daar de havermout doorheen.
3. Hak de noten in stukjes en roer die er ook doorheen.
4. Vet de onderkant van het bakvormpje in met een beetje olijfolie op een papiertje, verdeel het mengsel eroverheen en zet 25 minuten in de oven.
5. Prak de andere halve banaan ook en roer dit, samen met de honing, door de kwark. Roer hier ook het ei doorheen.
6. Snijd 50 gram aardbeien in kwarten en voeg ook deze toe aan het kwarkmengsel.
7. Haal de havermoutbodem uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Voeg dan het kwarkmengsel toe, dat als het goed is helemaal tot de rand komt, en draai de oven terug naar 160 graden Celsius. Zet het taartje nog 50 minuten in de oven.
8. Maal de overige aardbeien met een staafmixer en roer hier de yoghurt doorheen. Zet zowel het taartje als de saus een nachtje in de koelkast.
9. De volgende ochtend kun je het taartje rijkelijk decoreren met de saus en vervolgens helemaal alleen opeten. Enjoy! :D
Heb jij een recept gemaakt van Muy Maaike? Stuur dan een foto op Twitter of via de mail, vind ik leuk! :)
Heb jij weleens met taart ontbeten?
All happiness depends on a leisurely
breakfast - John Gunther
breakfast - John Gunther
Misschien vind je dit ook leuk: