Dit heb je nodig (voor 2 personen)
Halve pompoen
Een grote zoete aardappel (ongeveer 275 gram)
200 gram winterpeentjes
1,5 theelepel kerriepoeder
0,5 theelepel paprikapoeder
1 perssinaasappel
100 + 150 milliliter water
100 gram couscous
0,5 bouillonblokje
40 gram rozijnen
30 gram pompoenpitten
Olijfolie
Zo ga je te werk
1. Snijd de halve pompoen doormidden, waardoor je dus twee kwarten overhoudt. Lepel de zaadjes en draadjes eruit en schil de pompoen dan met een aardappelschilmesje. Snijd de kwarten eerst in repen en vervolgens in blokjes. Dit filmpje van Shifra is erg handig als het je moeilijk lijkt!
2. Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in blokjes.
3. Was de worteltjes en snijd deze in stukjes.
4. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de drie ingrediënten hier samen met het kerrie- en paprikapoeder een paar minuten in. Pers vervolgens de sinaasappel erboven uit en voeg 100 milliliter water toe, zet een deksel op de pan en laat nog een halfuurtje op het vuur staan, tot alles zacht is geworden en de vloeistof is opgenomen. Vanaf dat moment is er ook kans op aanbranden, dus wees snel met het uitzetten.
5. Verhit intussen in een andere pan (geen koekenpan, gewoon een normale) ook een scheutje olijfolie en bak hierin heel kort de couscous.
6. Breng de overige 150 milliliter water aan de kook en schenk dit over het halve bouillonblokje heen.
7. Giet de bouillon bij de couscous (als die een beetje is afgekoeld) en doe hier ook de rozijnen bij. Laat een paar minuutjes wellen.
Eet jij weleens pompoen in de herfst?
Heb jij een recept gemaakt van Muy Maaike? Stuur dan een foto op Twitter of via de mail, vind ik leuk!
Only the knife knows what goes on in the
heart of a pumpkin - Simone Schwarz-Bart
heart of a pumpkin - Simone Schwarz-Bart
Misschien vind je dit ook leuk: