Ik kijk hier alsof ik net uit bed kom (wat misschien ook wel zo is), maar goed: lekker lezen in de hangmat. :)
Haar dag/Zijn jaar - Gayle Forman
Zijn jaar is het vervolg op Haar dag, maar dan vanuit het perspectief van de Hollandse Willem. Net als Allyson (Lulu voor hem) is Willem nogal onder de indruk van hun dag samen, maar door een vechtpartij is hij haar kwijt. Willem reist, na 2 jaar, terug naar Nederland, maar ook daar heeft hij niet veel mensen waar hij terecht kan. Hij voelt zich lusteloos en alleen en besluit om zijn Lulu te gaan zoeken, maar hij loopt haar keer op keer mis en belandt uiteindelijk, met een tussenstop bij zijn moeder in India, toch weer in Nederland. Zal hij zich altijd alleen blijven voelen of vindt hij Lulu (en zichzelf) toch nog terug?
Aangezien dit volgens mij de enige boeken zijn waar reizen een grote rol in speelt, ga ik hier maar even mee beginnen, haha, al zijn het (naar mijn mening) lang niet de beste boeken uit dit lijstje. Eigenlijk zijn het dus twee boeken, maar je kunt deel één niet lezen zonder deel twee, en ook niet andersom - ze zijn dan ook samen uitgegeven. Ik vond dit heerlijke boeken, vooral de eerste, ben blij dat ik ze mocht recenseren! Lees hier mijn recensie van Haar dag en hier mijn recensie van Zijn jaar.
The Rosie Project - Graeme Simsion
De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen. Bron: LS Amsterdam
Dit is echt een geweldig boek! Hilarisch geschreven, en daarnaast zet het je een beetje aan het denken over autisme. Mocht je dit boek nog niet gelezen hebben: zeker doen! Ik het najaar komt het vervolg uit: Het Rosie effect. Waarom duurt dat nog zo lang?
Verkikkerd/Verslingerd - Lisette Jonkman
Ik geloof dat ik al wel vaak genoeg gezegd heb dat ze boeken van Lisette Jonkman echt de leukste Nederlandse chicklits zijn, maar ik doe het gewoon nog een keer. Ik vond Verslingerd de beste tot nu toe, maar vóór je die leest moet je eerst Verkikkerd lezen. Oh, en als je nog tijd over hebt: lees Glazuur er dan ook nog even achteraan. Over Verslingerd schreef ik trouwens ook al een recensie.
Voor jou - Jojo Moyes
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen, maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken? Bron: De Fontein
De reden dat ik geen recensie over dit boek heb geschreven? Ik had er gewoon geen woorden voor. Voor jou is misschien niet zo luchtig als de rest van de boeken in dit rijtje, maar wel een echte aanrader. Als je je bedenkt dat ik bij het lezen van The Fault in Our Stars niet heb gehuild, is het best bijzonder dat ik bij dit boek wel een traantje heb gelaten. Gewoon lezen dit.
Zo word je verliefd - Cecelia Ahern
Moge duidelijk zijn dat ik fan ben van Cecelia Ahern - hoewel ik (nog) lang niet al haar boeken heb gelezen, vind ik de meeste die ik wel heb gelezen echt prachtig, en zo ook dit boek. Mijn recensie komt nog online op chicklit.nl, maar ik zal het vast even samenvatten: Zo word je verliefd is afwisselend hartverwarmend en hartverscheurend; een prachtig liefdesverhaal mét diepgang.
Geek Girl - Holly Smale
Volgens mij is dit eigenlijk een kinderboek (wat waarschijnlijk verklaart dat hij zo makkelijk te lezen was in het Engels), maar het is dan wel het grappigste kinderboek ooit. Hardop lachen gegarandeerd! Er is ook een deel 2 en in het Engels volgens mij zelfs al een deel 3, maar die heb ik nog niet gelezen.
Zac is gewend dat de meeste patiënten op de afdeling oncologie volwassenen zijn. Maar als hij herstelt van een beenmergtransplantatie tegen leukemie, komt er ineens een jong meisje in de kamer naast hem. Mia is alles wat hij niet is: boos, fel en bovenal ontkennend. Ontkennend over het feit dat ze kanker heeft. Maar met getik en geklop op de muur, nachtelijke Facebookgesprekken en uiteindelijk ook bezoekjes, blijken ze het toch beter met elkaar te kunnen vinden dan ze dachten. Als Mia uit het ziekenhuis is wil ze het liefst vluchten van alles, maar misschien is bij Zac wel juist de plaats waar ze thuishoort...
Dit is de meest recente recensie die ik plaatste. Ik vind de schrijfstijl van Zac & Mia geweldig en het boek heeft een goede balans tussen de zwaarte van het onderwerp en de nodige luchtigheid. Hij is niet zo dik, dus je kunt 'm mooi even tussendoor lezen!
Sophie Kinsella en Astrid Harrewijn
Tot slot ook nog even twee losse tips qua chicklitschrijfsters: van zowel Astrid Harrewijn als Sophie Kinsella zijn alle boeken hilarisch. Aangezien ik niet kan kiezen welke van hun boeken de beste zijn, mogen jullie dat lekker zelf doen en ze in gedachten toevoegen aan dit rijtje. Veel leesplezier! :)
Wat vind jij het perfecte boek voor de zomer? (Ik heb leestips nodig!)
There is a temperate zone in the mind, between luxurious indolence
and exacting work; and it is to this region, just between laziness
and labor, that summer reading belongs - Henry Ward Beecher
and exacting work; and it is to this region, just between laziness
and labor, that summer reading belongs - Henry Ward Beecher
Misschien vind je dit ook leuk: