Voor de burgers
2 bruine boterhammen
1 bakje vegetarisch gehakt (175 g)
2 eieren
100 g feta/witte kaas
100 g gedroogde abrikoos
2 el volkorenbloem
Olijfolie om in te bakken
Voor de salade
Halve krop ijsbergsla
400 g sperziebonen
1 bakje crème fraîche (125 g)
50 à 60 g pesto
Paar blokjes feta/witte kaas ter garnering
* Dit recept is voor 3 personen. Voor 4 personen kun je alles gemakkelijk keer anderhalf doen, dat lijkt misschien te veel maar valt heel erg mee.
Zo ga je te werk:
1. Dop de sperzieboontjes. Laat water in een pan lopen, doe de sperziebonen hierbij en breng het water aan de kook. Kook de sperziebonen ongeveer 8 minuten (eventueel 2 minuten korter voor wat knapperigere boontjes of 2 minuten langer voor zachtere boontjes). Zet na die tijd het vuur uit, maar giet de boontjes nog niet af.
2. Snijd ondertussen de gedroogde abrikoos en de feta in kleine blokjes.
3. Snijd de korstjes van de bruine boterhammen en pluk ze in kleine stukjes boven een grote beslagkom. Doe hierbij het gehakt en meng dit goed. Voeg hierbij de 2 eieren, de feta en de abrikoos en roer dit allemaal goed door elkaar. Kneed er tot slot het volkorenmeel doorheen.
4. Verdeel het burgerdeeg (/beslag/hoe noem je dat?) in 6 gelijke delen en kneed hier 6 kleine ronde burgertjes van. 3 grote is niet handig, want dan vallen ze hoogstwaarschijnlijk uit elkaar als je ze om wil draaien bij het bakken.
5. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak 3 burgertjes tot ze bruin zijn. Draai ze om en bam ook de andere kant bruin. Doe nieuwe olijfolie in de pan en bak ook de andere 3 op die manier.
6. Was ondertussen de sla en snijd die in kleine stukjes.
7. Doe de crème fraîche samen met de pesto in een steelpannetje en laat dit al roerend smelten.
8. Giet de boontjes af. Verdeel de sla over de bonen, leg de sperziebonen hierop en garneer met de pestosaus en een paar blokjes feta. Leg de 2 burgertjes ernaast. Eet smakelijk!
Once people get connected to real food, they
never change back - Alice Waters
never change back - Alice Waters
Misschien vind je dit ook leuk: