24 juli 2014

Recept: Miniquiches caprese

Van sommige dingen denk je dat ze eeuwig op je to make-lijstje blijven staan omdat er nooit een goede gelegenheid lijkt te zijn om ze te maken. Maar deze minicapresequiches met olijf zijn er nu van verlost, en wat ben ik daar blij om! Hebben jullie trouwens door dat ik het leuk vind om dingen in het klein te maken, haha? In ieder geval, ik maakte ze bij onze binnenpicknick, maar ze zijn ook voor bijvoorbeeld verjaardagen geschikt, omdat ze heel gemakkelijk te maken zijn. De klassieke capresecombinatie (tomaat en mozzarella) blijft altijd lekker, de combinatie van de gesmolten mozzarella met de crème fraîche maakt ze echt lekker lekker romig en de olijven maken het helemaal af. Hieronder het recept!


Dit heb je nodig (voor 9 miniquiches)
5 plakjes bladerdeeg
3 eieren
100 gram crème fraîche
1 bol mozzarella
2 tomaten
10 zwarte olijven
Basilicum
Olie om in te vetten

Variatietip: het is ook lekker om pesto of een paar pijnboompitten toe te voegen.

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 20 min. op 200 graden.
2. Vet een muffinbakplaat in met wat olie (met een kwast of een papiertje).
3. Maak in de vormpjes een bakje van bladerdeeg. Als je het goed doet heb je maar iets meer dan een half plakje per vormpje nodig.
4. Snijd de tomaten en mozzarella in stukjes en de olijven in ringetjes.
5. Klop de eieren los in een kom en klop vervolgens de crème fraîche er doorheen, zodat het een glad geheel wordt.
6. Voeg de mozzarella, tomaat en olijf toe en roer goed.
7. Knip of scheur nu wat basilicum naar smaak boven de kom, ik heb vrij veel gedaan omdat het nou eenmaal lekker is, haha. Het is niet snel te veel, eerder te weinig!
8. Verdeel dit mengsel over de bladerdeegbakjes.
9. Zet de quiches 20 minuten in de oven. Laat ze daarna in de oven afkoelen.



Wat vind jij van de tomaat-mozzarella-combinatie?



It's difficult to think anything but pleasant thoughts 
while eating a homegrown tomato - Lewis Grizzard


Misschien vind je dit ook leuk: