25 mei 2014

Recept: Keep calm and eat a brownie (or two)

Vanochtend gemaakt, nu al op mijn blog! Iedereen was enthousiast over deze brownies gevuld met frambozentiramisu, dus ik wil jullie het recept niet onthouden. Lijkt heel machtig, maar is toch lekker fris en zomers - past dus goed bij het tafelkleed, haha. Veel meer woorden ga ik er niet aan besteden, snel op naar de foto's en het recept!


Voor de brownies
225 g pure chocolade
225 g roomboter
3 eieren
225 g fijne kristalsuiker
75 g zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
1 tl vanille-extract
35 g witte chocolade

Voor de vulling
125 ml slagroom
1 el fijne kristalsuiker
250 g mascarpone
Druppeltje citroenextract
175 g (diepvries)frambozen


Aan de bak!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een vierkant browniebakblik met bakpapier.
2. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie (= hittebestendig schaaltje boven kokend water hangen zonder dat het schaaltje het water raakt) tot alles gesmolten is, roer het af en toe door.
3. Klop de eieren en de suiker in een beslagkom. Roer ook het chocolademengsel hierdoorheen als het afgekoeld is. Roer er vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het zout en het vanille-extract doorheen en roer net zo goed tot het een glad beslag is.
4. Giet het beslag in het bakblik en zet het 35 minuten in de oven (niet langer!).
5. Als de brownie is afgekoeld (belangrijk! Anders gaat het breken... ik spreek uit ervaring) kun je aan de slag met de vulling. Klop om te beginnen de slagroom samen met de eetlepel suiker stijf.
6. Klop in een andere kom de mascarpone los.
7. Voeg de inhoud van de ene kom nu bij de andere en klop de slagroom en mascarpone kort door elkaar, maar wel zo lang dat het een glad mengsel is.
8. Schep hier een druppeltje (echt niet veel meer) citroenextract en de diepvriesframbozen doorheen. Zet het mengsel ongeveer een kwartiertje in de diepvries om op te stijven.
9. Snijd intussen de brownie doormidden (dus niet zo dat je een linker- en rechterhelft krijgt, maar een onder- en bovenkant, haha).
10. Smelt ook de witte chocolade au bain-marie.
11. Smeer de vulling tussen de twee browniehelften en doe deze weer op elkaar.
12. Versier de brownie nu met de witte chocolade, oftewel: doop een vork in de chocolade en beweeg deze boven de brownie, zodat je een soort speels streepjesfiguur krijgt.
13. Snijd de brownie in vierkanten en dan is het klaar!


Ga jij deze speciale brownie ook een keer maken?


All you need is love. But a little chocolate now 
and then doesn't hurt - Charles M. Schulz


Misschien vind je dit ook leuk: