You need:
* Sla (geen idee hoeveel ik gebruikt heb, maar zoveel dat je drie borden met sla kunt bedekken, ik denk ongeveer een halve krop)
* Een groot blik kikkererwten
* 100 g feta/witte kaas
* Een halve komkommer
* 100 à 150 g zongedroogde tomaatjes
* Olijfolie
* Een halve kleine citroen
* Oregano
* Basilicum
Volgens papa moet je de zongedroogde tomaatjes vervangen door rode ui, wat volgens mij inderdaad heel goed past. Ik lust alleen geen ui, dus ja, haha.
You do:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Laat de kikkererwten uitlekken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi hier 2 el olijfolie, 2 el citroensap en 3 el oregano overheen en schep ze door elkaar.
3. Verdeel vervolgens de kaas eroverheen. Feta smelt niet echt, maar wordt wel lekker warm en iets smeuïger.
4. Zet de bakplaat voor 5 minuten in de oven.
5. Was intussen de sla en snijd deze in grove repen. Maak op elk bord een bedje van sla.
6. Schep na vijf minuten de kikkererwten en feta om en zet ze voor nog ongeveer 7,5 minuut in de oven.
7. Snijd intussen de komkommer in blokjes en de tomaten in reepjes. (of de ui in ringen dus)
8. Verdeel eerst de kikkererwten met feta over de borden en vervolgens de komkommer en tomaatjes. Knijp hier de rest van de halve kleine citroen boven uit.
9. Knip er tenslotte een beetje basilicum boven (niet te weinig, het is juist een heel lekkere smaak). En that's it!
Houd jij ook zo van salades?
The way you think, the way you behave, the way you eat, can influence your life by 30 to 50 years - Deepak Chopra
Misschien vind je dit ook leuk: