- 4 plakken roomboterbladerdeeg
- 1 banaan
- 150 gram diepvrieszomerfruit (of verse aardbeien/frambozen/bramen/bosbessen/kersen/etc.)
- 1 el honing
- Melk
- Poedersuiker
1. Laat het diepvrieszomerfruit en het bladerdeeg ontdooien.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
3. Schep 1 eetlepel honing bij het fruit en roer dit door elkaar. Het wordt een beetje een plakkerig goedje, maar dat maakt helemaal niet uit!
4. Snijd de banaan in dunne plakjes.
5. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier erop.
6. Beleg de helft van elk plakje bladerdeeg met banaan en schep hierop wat zomerfruit. Let op: 1. houd de randjes vrij, anders kan hij dadelijk niet meer dicht en 2. stop hem niet te vol om dezelfde reden (en het feit dat je anders niet genoeg fruit hebt).
7. Vouw het plakje dubbel en druk de zijkanten stevig aan.
8. Veeg met een kwastje (... of met je handen) wat melk op de flapjes, hierdoor zullen ze mooi bruin worden.
9. Zet ze voor een 15 tot 20 minuten in de oven, ik ben voor 20 gegaan.
10. Garneer de flapjes met poedersuiker en je bent klaar! Het lijkt misschien veel werk omdat ik het in zoveel punten heb onderverdeeld, maar dat is het helemáál niet. Het is daarentegen wel heel erg lekker!
Variatietip 1: Sprenkel nog wat citroensap of geraspte citroenschil over het fruit heen. Lekker fris!
Variatietip 2: Helemaal geen zin in fruit? Probeer dan eens een vulling van banaan met pindakaas! Ook echt heerlijk. (Maar ja, dat is pindakaas ook gewoon.)
Ook dit gerecht is geschikt als zowel hartige snack als toetje! Ga jij deze fruitflappen maken?
One that would have the fruit must
climb the tree - Thomas Fuller
climb the tree - Thomas Fuller
Misschien vind je dit ook leuk: