Dit heb je nodig:
1 citroen
115 gram boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
115 gram fijne kristalsuiker + 2 eetlepels
150 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren (waarvan je 2 eidooiers overhoudt)
0,5 theelepel bakpoeder
250 milliliter slagroom
1 zakje slagroomversteviger
75 gram witte chocolade
lemon curd
zilverpilletjes
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, bekleed de bodem van een ronde bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier en vet de randen in met wat boter.
2. Rasp de schil van de citroen.
3. Scheid 2 eieren en mix de eiwitten net zolang tot ze helemaal stijf zijn. Let op: dit kan soms wel 10 minuten duren!
4. Mix nu de boter met 115 gram suiker, 115 gram zelfrijzend bakmeel, de andere 2 eieren en de halve theelepel bakpoeder in een beslagkom.
5. Mix hierdoor vervolgens de citroenrasp en het sap van een halve citroen.
6. Schep er eerst de overige 35 gram zelfrijzend bakmeel doorheen en tot slot de opgeklopte eiwitten.
7. Giet het beslag in de bakvorm en zet deze 45 minuten in de voorverwarmde oven.
8. Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een kom boven kokend water).
9. Mix de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en de slagroomversteviger, terwijl je het sap van de andere halve citroen en de gesmolten witte chocolade in delen toevoegt. Deze deze mousse in de koelkast.
10. Laat de cake afkoelen en besmeer deze met een laag lemon curd, de citroen-witte chocolade-mousse en maak het geheel af met wat feestelijke zilverpilletjes. Eet smakelijk!
Lijkt deze taart jou lekker? En heb jij nog iets leuks gemaakt met Pasen?
If I'm going to have something rich and yummy, I'm not
reaching for prepackaged brownies. I'm going to make
a pie from scratch - Marisa Miller
reaching for prepackaged brownies. I'm going to make
a pie from scratch - Marisa Miller
Misschien vind je dit ook leuk: